Rév / Vadu Crişului

Románia, Királyerdő

Rax helyett Rév

Május utolsó hétvégéjére egy többkötélhosszas mászó hétvégét terveztünk a Raxban. Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, így lemondtunk tervünkről. De öten mégis úgy döntöttünk, hogy kihasználjuk a szombati jó időt: irány Erdély.

Rév - Terasz / Vadu Crisului - Terasele Superioare

Sanyi önfeláldozó vezetésének köszönhetően háromnegyed 6 körül már elhagytuk a városjelző táblát. Jó hangulatban és viszonylag gyorsan telt az idő. Réven Sparyék rövid vásárlással (szalonna, jégkrém, sör) szakították meg az út monotóniáját. Majd a kocsit leállítva, felszereléseinket összepakolva indultunk el a sziklák felé. A vasúti síneket elhagyva átkeltünk a hídon, majd jobbra kanyarodva, kissé tikkasztó melegben emelkedtünk a Terasz felső része felé. Fent, a fal tövében lévő fa árnyékában leraktuk zsákjainkat. Sanyi és Imi fiatalos lendülettel folytatták tevékenységünket. Sanyi gyorsan beszerelt, Imi átpörgette a kötelet, és már biztosított is az első út, a Perfect Day elölmászásához. Én a fiúkhoz csapódtam, így alkottunk egy hármas partit, míg Feri bátyó Sparyval mászott együtt. Miután Imi is kimászta az utat, én következtem. Jómagam még sohasem másztam itt, ezért ezt a napot az ismerkedésnek számtam, egyetlen utat sem akartam elölmászni. Az út tetszett, majd legközelebb rápróbálok elölbe is. Mielőtt lejöttem volna, átszereltem a Quizbe. De mielőtt erre rápróbáltunk volna, követve a fokozatosság elvét, a Sensei-re esett a választás. Ezt is Sanyi mászta elöl, majd a mai napon kialakult rend szerint én zártam a sort. A második áthajlás kissé feladta a leckét, de beleülés nélkül sikerült kimásznom ezt is. Az átszerelés ezúton sem maradhatott ki, most Sparyéknak segédkeztem. Majd a Samurai következett a sorban. Mivel pedig Sanyi igen jó formában volt, ezért a Sayonara-t ajánlotta következőnek, melyet csak ő tudott kimászni. A kötelet benthagyva visszatértünk a Quizhez. Én ezt egy igen érdekes variánssal tudtam csak leküzdeni. A Quizből egy ferde balos traverzzel az Open Your Eyes - Easy kombinációval jutottam fel a standig. Majd egy lazító út következett, a Kia (6-)-os változata. Egy rövid pihenő után - Sanyi javaslatára - a fal másik részére is rápillantottunk. A fiúknak a Matrix-ra esett a választásuk, melynek beszállása igen csak feladata a leckét. Sanyi második próbálkozásra elölbe kimászta, mi pedig Imivel csak felsővel és A0-lal.

Mivel ekkor már folyamatosan zengett az ég, ezért úgy döntöttünk, hogy a mai napra elegendő is ennyi. A meleg és a viszonylag nehezebb utak mászása megtette a hatását: kellemesen elfáradtunk. Pakolás közben gyorsan pótoltam a folyadékveszteséget, majd elindultunk lefelé. A barlangi vezetők házához érve egy jó kis zápor kapott el, így egy bő fél órát itt töltöttünk, igen jó hangulatban. Majd továbbhaladtunk szalonnasütés céljából a tűzrakó hely felé, de mivel egyikőnknél sem volt tűzszerszám, ezért ez a napirendi pont elmaradt. Mindezek ellenére nem búslakodtunk. Mivel pedig ezen a napon két jeles esemény is történt (Ricsi-Gabi és Gabi-Maya házasságkötései), ezért a távolból rájuk csörgetve küldtem nekik jókívánságaimat. Ezúton - utólag is - is nagyon sok boldogságot kívánok Nekik!